Sayfalar

27 Aralık 2013 Cuma

Orijinalim yaaa beeeennnn

Spor salonuna yazıldın, öz disiplinini de sağladın gidiyorsun güzel bir düzen de tutturdun, yediğine içtiğine, uykuna düzenine dikkat ediyorsun stresten de arındın ama bir bakıyorsun etrafındaki adamlar senden çok şişmişler. Kaslı kaslı böyle off aklın gidiyor. Vücuttaki testestoron diyor ki yandın, bunlar etraftayken senin bu ekosistemde üreme olasılığın eksi 10!!! Beyin çeviriyor: Kızlar sana bakmaz (peh!) Sinsi sinsi yanaşıyorsun bir kaç tanesine bir iki denemeden sonra bir bakıyorsun içlerindesin sen de artık. Sende bir hava bir hava. Çalışma programını onlara göre ayarlıyorsun, yemene içmene onlar gibi dikkat ediyorsun, benziyorsun, onlardan oluyorsun. Sen de onlar gibi şişiyorsun. Çok hoş şimdi bunun doğru yolu var, bir kaç da yanlış yolu var. Yanlış yolu seçenlerin de çok komik hikayeleri var.

1.İlaçlı - Çin Malı - Herküller
Bu türe bayılıyorum, çoğunlukla ofis, gym ve solaryum üçgeninde yaşarlar. en sevdikleri şey hangi protein shake hangi amino asit hangi proteini nasıl yapsak da nasıl etsek de en kimyasal en zaralı halde alıp vücutlarımıza sonradan ceremesini çekeceğimiz işkenceler etsektir. Doğa bunlara yeterli gelmez. Kendi sınırlarını aşmak muhteşem bir şey, hepimiz aynı şeyin peşindeyiz fakat bu tür şike yapar, aldatır. Arkadaşım protein mi istiyorsun git 6 yumurta ye, hindi ye. Kazein diye bir şey tutturmuşsun, nedir biliyor musun sevigli kazeinin senin? Büyükbaş hayvanlarda toynak ve boynuzların uzamasına yarayan protein!!! Şimdi sen bundan neredeyse kilo kilo vücuduna alıyorsun ya!!! Sen ne oluyorsun bu durumda? Bunların ileri safhası eroinman gibi kendilerine doping iğneleri vurmaktan çekinmezler. 7 ölümcül günahtan kibir ve açgözlülük manyağı olan bu tür ortalıkta ıslanmış Gremlin sırtı gibi kasları ile dolanıp kendilerini dünyanın efendisi görür. Efendii efendiii sen o ilaçlar olmayaydı ne halde olacaktın!!!Orjinalim lan beeeenn diye insanda nağra atma isteği uyandırırlar. Tamam beslenme çok mühim gerektiğinde takviye de alacaksın tabi yalnız şekerim sana son bir anatomi sorusu, senin vücudunda aldığın proteinleri parçalayacak enzimler olmayınca aldığın o kadar protein vücut sistemin içinde ne oluyor, nereye gidiyor, ne etki ediyor? Burada termodinamik kurallarını hatırlatır hiç bir şeyin yoktan var vardan yok olamayacağını arz ederim.

2. Sponge Bob Square Pants
Yavrum yazık bunlara. Bunların boyları kısa azimleri kendilerinin 3 katı kadardır. Bazıları ilaç kullanır ama çoğu boy kısalığının verdiği evrimsel hırs ile (7 ölümcül günahtan Sponge Bob'ların payına düşen) Hırs'ın kurbanıdırlar. İnsan olsun koçum şekil bir yere kadar desek de bu kategorideki abiler boyuna değil enine gelişir gelişir gelişir veeee sonunda diktörgene hatta çok elim durumlarda kare bir vücut foruma ulaşır. Yavrum neden yaratık gibi ettin kendini desek de faydasızdır.

3. Tavuk Adam - Bacak Gününü atlayan bir kurbanın dehşet dolu hikayesi
Açık ara favorim. Bunlara bayılıyorum. En orjinal tiptirler. Günahı yoktur sadece saftır. Hmm belki biraz da tembellik... Azimliderler, sıkı çalışırlar, Yalnız sadece üst vücut çalışırlar. Üst taraf gelişir, omuzlar, sırt, kanatlar, göğüs muhteşem, karın da iyi, daha aşağı bir inersin iki adet dal gibi bacak anaaa bildiğin tavuk. Aynaya da mı bakmadın! Hayır tahmin etmedin mi, O iki çırpıcık nasıl taşıyor o kocaman kas kütlesini? Sana kimse de mi söylemedi ki zaten bir kaçarlı gruplar hailnde çalışırsınız çoğunuz tavuk adamdır. Kimin kurbanı oldun? Seni kim bu hale getirdi. Yalnız bazı durumlarda sonuç çok dramatktir. Vücudun iki bölümünün kas ve güç oranını denkleşitrmekte zorlanırlar, hatta bazen çok geç kalmış olurlar. Bir de senin eklemin ne halde be kardeşim yaa bir batırsan yazık canına yazık. Adamın yüzüne de diyemezdin tavuğa benziyorsun abi diye yani kümes hayvanı da olsa kalbi var (ayrı severim tavuk kalbi ve ciğeri kuş üzümü ile birlikte miss gibi protein deposu).

Üç guruba da hatta işini iyi yapanlara da atladıkları bir hatırlatma: Stretching kız işi değildir, her idmandan sonra uzuun uzuuuun güzeeelce esnemek o kasları uzatır daha güzel geliştirir, sakatlığı önler.

Ben kadın olmanın dayanılmaz hafifliğini yaşıyorum bu kaosun içerisinde. Kas oranımı arttırmak için doğal kaynaklardan beslenme, yağlanmayı engellemek için proses edilmiş yağ ve şekerden uzak durmak benim için kafi. Performans gerektiren atraksiyonlarda, mesela uzun koşular, bir kaç gün önceden beslenme düzenimi katılaştırır, müsabaka öncesi ekstra performans amaçlı ve sonrasında hızlı rejenerasyon için belki bir iki protein bar belki bir paket jel dışında no no no kullanmam. Dedim ya ORİJİNALİM LAN BEEENNNN!!!!



Sevgiyle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder