Sayfalar

2 Ocak 2014 Perşembe

Ya habibi ya da when the sky falls

Her şeyin kaynağı ilham. İlham aldığınız tüm herşey özellikle insanlar süper ötesi önemli. Mesela bu post bol miktarda Murat Demirtaş içerir. Kendi web sitesini bulamadığım için bayyyıla bayıla okuduğum bir ropörtajını linkledim. Benim için 2013 Top Ropörtajlarda ilk 5'e oynar net bir kere inanılmaz ilham verici. Zaten olayı da açıklıyor, kendisi neden benim için büyük ilham kaynağı oldu.

Bir kere inanılmaz fit, civa gibi :) Bitmek bilmeyen bir enerjisi var ve mütemadiyen pozitif. Be adam nereden geliyor bu enerji, nereden buluyorsun bu kadar pozitif olabilcek şeyi, gizli gizli nutella mı yiyorsun sen. Günün ne kadar berbat geçerse geçsin. Murat Hoca lider biz peşinde belimizde şıkırlarımız 40 dakika sanki stüdyo uzay mekiği biz öööyle evrenin derinliklerinde süzülüyoruz. Bağır çağır çığlık at tepini salla kalçayı çevir çevir ama boş boş çevirme (bunu çok söyler kendisi bize), popoyu sık, karnı sık, daha büyük hareket, çalışan kasları hisset. Çevir Çevir Parçala kendini. Sonra yaratıcı, mesela bazen Yoga asanalarını Oryantal'e katıyor. Biz fanilerin aklına hayatta gelmez. Düşünsene Ağaç Pozu yaparken bir yandan da kalçanı sallıyorsun titretiyorsun. İstanbul Street Dance Carnival'da beraber Vouging Workshopuna gitmiştik, Vouging ve Oryantal çook da güzel birleşiyormuş :) gene kimin fiki söylemiicem :))))

Günün istediğin kadar berbat geçebilir, işler kabus olabilir, özel hayatın Amazon Ormanı bataklığına dönmüş olabilir, etrafındaki herkes seni deliler gibi bunaltıyor olabilir, Hoca'yı görüyoruz, şıkırları bağlıyoruz başlıyor ya habibiler başlıyor latinolar, biz 40 dakika göbek atıyoruz, Skyfall'da şakır şakır oynadık biz bebeğim Adele'in kendisi gelse şoka girer Bond Mond hikaye biz göbecikleri atalım diye var o şarkı. Zamanın hakikaten göreceli olduğunu ben Oryantal Power derslerinde anlıyorum. Bir 40 dakika bu kadar hızlı geçemez, sıkıyosa toplantılarda geçsene bu kadar hızlı olmaz di mi!!! Gerek havalarda uçuyoruz gerek yere yatıp dans etmeye devam ediyoruz, kalçalarımızı şıkırlarımızdan boncuklar parçalanıp kopana kadar sallıyoruz, nereden baksan bir derste 700-800 kalori bırakıyoruz :) (bu da ne demekse) Zıplayıp yere tekrar düştükçe daha kuvvetli oluyoruz, 40 kadın bir stüdyoda en coşturucu şarkı çaldığında bir ağızdan çığlık atıp karattik bir halde daha da gaza gelip daha da coşup daha da kuduruyourz. Durumu şöyle özetliim, Johnny Depp'le Bradd Pitt'le evlensen kendi düğününde bu kadar göbek atmazsın. Sonraaaa ne sinir kalıyor ne stres.

İlk başlarda lööömmmbür lömmmbür pamuk gibiydim, titremek kolaydı. Şimdi yağlar gidince tüm gerçekler ortaya çıktı. Hem vücut koordinasyonunu muhteşem sağlayacaksın, hem kareografiye (ki Hoca hiç aklında belli bir kareografiyle gelmez, o anda içinden ne gelirse, ne duraklıyoruz ne terimiz soğuyor kaptırıp gidiyoruz) uyacaksın, hem estetik olacaksın hem de tüm kaslarını çalıştıracaksın. Burun bükenlere ben de hodri meydan diyorum bebişim gel de sen yap bunları :) İlk derse girdiysen ve tamamlayabildiysen büyük başarı, değme spinning seansında böyle ter atmazsın bak söylüyorum. Diyelim iş seyahatindesin, ve cardio yapma fırsatın yok, hava soğuk, otelin gym'i yok, yanında spor eşyan yok. Amaaan be dert mi şekerim. Kesin bi tablet telefon bi laptop vardır yanında, bağlan wifi ile Youtube'a ya da tak kulaklığını iPod'undan aç oryantal müziklerini en az 20 dakika oyna bakiim bak bakiim ne oluyor. O oblikler o karın kasları nasıl çalışıyor, sen öyle zıplarken nasıl ter atıyorsuni nabzın çıkıyor, metabolziman hızlanıyor. Kim demiş spor zengin işi yok vaktim yok yok koşamam diye. Fit mi olacaksın kilo mu vereceksin bak oryantal de yapabilirsin :) Önemli olan ilham almak.

Perşembe geceleri savaş var, çalışıyoruz, ödevlerimizi yapıyorz ders sonrası kızlar birbirimize meydan okıyoruz, Daha yüksek özgüven, daha yüksek ATTITUDE, daha iyi dans daha esnek daha kıvrak, daha da geliştir kendini. Al sana full paket gelişim seti :))) Bir kere devamlı göbek atan insanda ne depresyon kalıyor ne bunalım, e kondisyonun artıyor daha ne istersin Allah'tan. Daha zarif daha kadınsı ama daha kuvvetli oluyorsun daha ne isteyeceksin Pardon??

Bugün 2 Ocak 2014 Perşembe, biz Pazartesi sanıyoruz. Benim tek dayanağım bu akşam Oryantel Power dersim var. Hayatta kaçırmam. Biz nelere hayır dedik Perşmebe ve Salı akşamları da yalın ayak ayna karşısında belde şıkır olabilmek için ne kıtırlar attık. Boşveeer bu akşam stüdyoya giricem, ben gene bir çingene, bir Çöl Melikesi, bir Arap Prensesi, Bir Hintli dansöz, bir Mata Hari, bir Osmanlı Gözdesi olacağım, tüüümmm sıkıntım derdim tasam ne varsa 40 dakikalığına umrumda olmayacak, sonrasında zaten artık üzerimdeki negatif etkiyi yitirmiş olacak. Hadi akşam olsun haddddiiiiii :)))



Sevgiyle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder