Sayfalar

7 Ocak 2014 Salı

Aylık depresyona en iyi ne gelir? (bugün kızlara özeliz)

Bugün çok kadınsı. Konu; regl döneminde fitness. Krampların, ağrıların, acının, seri katile bağlatan sinirin ortasında rahatlamak için yapabileceğin en güzel şey ne? Tabi ki yatağa yatıp paket paket cips, tabak tabak brownie, mud pie ve kutu kutu çikolata yemek değil!!! Gym'e gideceksin. Şu psikolojik engeli ortadan kaldırabilirsen al ağrı kesicini at kendini salona. Çünkü östrojen ve projestoren seviyelerin düşük, bu da vücudunun daha erkeğimsi bir havada olduğuna delalet. (Sanırım regl günlerinde kadınlar kendilerini bunda çirkin hissediyorlar iyy erkek gibiyiz aaauuuwww).

E erkek olmanın da vardır bir avantajı değil mi? Mesela egzersiz esnasında daha kuvvetli hissedilebilinir. Ayrıca bazı araştırmalara göre biz kadınlar bu dönemde daha hızlı rejenere olmakla beraber daha yüksek acı eşiğine sahipmişiz. Bir erkek mesela o krampları geçirse dünyayı yıkar ama sen işe gidiyorsun, araba kullanıyorsun, hayat normal normal devam yani :) Bak o psikolojik engel kalkıyor di mi yavaş yavaş. Hah bir dene aş şu engelleri. Hem vücudunu hareket ettirdikçe o ağrı o sancı da azalacak. Kendimden biliyorum. Bazı hocalarım o dönemde ağırlık kaldırmayı önermiyor, ama daha hızlı koşabilirsin, daha ileri bir yoga sınıfına girebilirsin, ne biliyim gerekli lojistiği sağlayıp yüzebilirsin. Canın ne isterse yapabilirsin. Kendini alışkanlıklarından mahrum etme. Kadın dediğinin metabolizması zaten devamlı ha bire değişiyor, e neden normalde ona davrandığın gibi davranmaya devam etmeyesin ki? Şoklama bedeni. Su iç bol bol, hatta hava uygunsa çık bolll oksijen alabileceğin bir yerde yap sporunu. Kendini kısıtlama.

Bu şunun kanıtı: Kendini kendin bile durdurmazsın eğer istemezsen!!! En iyi koşu performanslarımı "özel günlerde" çıkartıyorum mesela bu da mı gol değil! Dans etmeyi seviyorum hareket ettikçe açılıyor insan, hem o hormonal iniş çıkışın yarattığı manyak depresyon da yok oluyor gidiyor.

Bedenini sev canım, her şeyiyle. Başa gelen de çekilir, hepimize oluyor bu iş. Neymiş, hiç bir şey beni durduramaz ben eğer durdurulmak istemezsem. Çikolata yok fıstık ezmeli muz var, o da şeker bu da. Cips yok yeşil elma verelim. Abur cubura dayanmak yok, sağlıklı beslenmeye devam. Bol bol lif ye, proteinini somondan al biraz da. Sonra onlar yazın selülit saklarken sen sahillerde özgürce hoplayıp zıplayacaksın. Durma devam et :) kendini iyi hisset, iyi ol.



Sevgiyle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder