Sayfalar

7 Ocak 2014 Salı

Burası Alice Harikalar Diyarında değil Burası GYM!!!

Resimler videolar falan bi bakıyosun fitness modelleri kadınlar müthiş güzel vücutları ve boyalı uzun tırnakları ile ne bulgarianlar yapıyorlar, 40 kiloyla squat yapıyorlar, barfiksler, leg pressler falan. Kadının saçının teli bozulmuyor. Özeniyorsun haliyle. Bir bakıyorsun aynaya aman tanrıaaammm ayna çatlamasa bari burda hata orda yamukluk şurası sarkmış burada selülit var imdaaaat ki ne imdat. Özeniyorsun falan gidiyorsun salona. Canım beni işte oraya kadar toz pembe olan dünya bir çöküyor. Sen de çöküyorsun yere tarlası yanmış aşiret reisi gibi, arkada çalan müzik ben insaaan deeğil miyiim ben kulun değil miyiiim. Çünkü orada yaşayacaklarının o fitness modellerinin çektiği motivasyon videoları ile alakası yok. Onlar hani ellerinde su şişesi güle oynaya koşuyorlar ya hah canım benim koş bakayım 15k mutlu mesut İsviçre Alplerindeki Heidi gibi bir göreyim. Hiç bir şey olmasa kan dolaşımından surat oluyor pancar. Saç baş bir acayip ter içinde. Yalanlara pirim vermeyelim.

Şimdi fitness gerçekleri var:

1- Canın yanacak: Kasların ne kadar çalışırsa o kadar yanacak hem de. Acıyacak bazen bir iki gün kolun kalkmayacak, bacakların isyan edecek, gülemeyeceksin çünkü karnın acıyacak. Bu iyi bir şey buu bir kabul et bakalım. NO PAIN NO GAIN gülüm. Güle oynaya makyajın saçın dağılamdan çıkıyorsan boşuna gitmişsin o gün. Terden sırılsıklam değilsen gelme buraya git otur cezalısın.



2- Dinleneceksin. Evet dinelenceksin. Bazı günler off vereceksin. Her gün her gün sakatlarsın gülüm kendini, hırpalarsın o kasları olmaz olmaaazzz ya da ille de gideceksen gym'e (mesela ben bir gün ayrı kalsam karalar bağlıyorum) gym'de dinlen. Git bakım yap masaj yaptır saunaya gir. Hafif hafif yüz, sadece yoga yap çık, relax room'da suratında maskeyle yayıl güzel şeyler bunlar.

3- Karnın acıkacak. Hani Amerikan filmlerinde spordan çıkıp salata yiyolar ya yalan canım o kesmiyo bi tabak ot seni (ya da beni). Bıraksan kuzuya girerim danayı yerim godzillayı ızgara yaparım. Amaaaaa ne yapıyoruz bunu yapmıyoruz!!!! Sağlıklı yağlar, protein, lif, muz (bunu özellikle ayrı yazdım mucizevi bi şey kendisi) yiyoruz. Çıkıp burger yok makarna olmasa da olur. İçeride canın çıktı be anam yeme annem yeme gülüm.


4- Su içilecek: Terlemeyen modeller var ya külliyen yalan. Canım deli gibi terleyeceksin. Ha bak benden sana tavsiye yeteri kadar su içmezsen o ter de leş gibi kokar. Haaa ama bastın suyu bünyeye dehidrasyona uğramadın, toksinlerin de terlemeyle güzel bir düzenle atılmakta. O zaman kokmazsın o kadar - hamama giren terler, koşu bandına çıkan da, bosu ile çalışan da military training yapan da. Ter sporcunun dostu onunla yaşamayı öğren. Doğru malzeme kullan, deodorant kullan gözünü seviim, su iç bol bol sature et toksini ki leş olma.


5- Kimseyle karşılaştırma kendini - hele de o modellerle hiç herkesin metabolizması kendine, herkesin rutini sınırı hedefi kendine. Biri kuvvetli olmak ister diğeri hızlı, biri esnek. Süper kahraman değilsin. Bütün gün plazada ofiste oturan kahve içen topuklu giyen mahluklarız sınırını bil, zorladıktan sonra yeni hedef koy. Bir de gözünü seviim onn poposu bunun kolu diğerinin bacağı gibi oldurmaya çalışma. Herkesin kolu bacağı kalçası ayrı parmak izi gibi. Bak bu çok fena. Sen sensin bir önce bunu kabul et. Ettin mi güzel :)

6- Şurdaki çocuk herşeyi biliyor, şu morlu kız beslenme konusunda mı uzman? herkes herşeyi biliyor değil mi? Evet Türkiye'de yaşıyoruz hepimiz aynı anda mimar, mühendis, avukat finansçı, aşçı, şöför ve daha bi sürü şeyiz ve herşeyi en iyi yapıyoruz değil mi? DEĞİL yanlış!!!! bilmiyorsan so öğren elinde 2000 liralık telefon var hadi utandın sormaya git aç bak ordan oku Google diye bir şey var kadim dost kendisi. Hem her spro salonunda muhteşem hocalar var sor onlar sen sor diye orda. Diyetisyen değil herkes, sağlığını tehlikeye atma, yarım bilgiyle bir şeye kalkışma. Ay yapmaaaaa şunuuuu Sormaktan çekinme. Öğreniliyor zamanla merak etme.

7- Şekerli baloncuklu içeceklere çok da ihtiyacın yok. Steroidlere de.... Doping malzemelerine de... Sana zarar veren hiç bir şeye hiç kimseye ihtiyacın yok. Faydalı şeyleri ara.

8- Stres kaslarının düşmanı stresten uzak dur. Kızgınken idman yaparsan kendini paralarsın. Yapma kendine bunu, sorunlar kapıda kalır, çıkarken alamazsın yok olur giderler çünkü PUFFFF bak sihir ne güzel değil mi

9- Uyu!!! Uyu canım geliş, dinlen uyku çoook mühim.

10- Sihirli değneğimiz servis dışı olup mucizeleri kendiniz yaratmanız gerekmektedir. Bu da biraz zaman almaktadır. 1 ayda 4 beden düşersin neden yapamayasın ama o zaman da o kiloyu ayynen geri alırsın. Sakin sakin sessiz sessiz temeli sağlam kurarak. Sabırla. Ter yeri geldiğinde kan (kaç kere parmağımı sıkıştırdımben ah ahhh) bazen gözyaşıyla ama oluyor. 2014 yazında tanga bikini giycem beeyynn diyorsan dün çalışmaya başlamış olman gerekirdi mesela.

11- Duş almadan çıkarsan etrafında sinek ordusuyla gezersin. Parfüm sıkıp çıkarsan sadece daha iğrenç kokarsın, saçlarının dibini kurutup çıakrsan yıkamadan bitlenirsin. Ya da bunlar olmasa da arkandan biz konuşuruz. Ayy bak bööğğkkk ne ,ğrenç deriz. Pis misin sen? Değilsin olma temiz ol. Bir şeyi bir kere giydin mi at makinaya yıkansın sene olmuş 2014 dere kenarında taşa vura vura yıkamıyoruz artık. Kapiş?

Haydi şimdi git idman yap :) ama kendini bilerek gerçekleri görerek :)))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder