Sayfalar

10 Haziran 2014 Salı

dilberay adriana lima ve balon balığı

Ay ben çok şiştiiiiimmmmm diye ağlayan kaç kişiyiz? Çok kişiyiz. Sabah kalkıyorsun Adriana Lima, akşama doğru olmuşsun Dilberay. Hangimizin başına gelmiyor bu ne kadersizlik ve saire ve saire diye sızlanma olayından vaz geçiyoruz canlar. Sızlanmak iyi bir şey değil. Sızlanmayacağız. Ben sızlanmam bıraktım şişkinlik yapıyor. Hakikaten çünkü stres seni şişirir. Bugün mesela ayağıma ip bağlayıp beni balon diye gezdirebilirsiniz. Yeşil elbisemle mavi İstanbul semalarında süzülebilirim.


Neden şişiyorsun? Bir düşün
1. Stres: Bir kere stresliyken kanın deveran etmez (strese girdiğimde neden inversion yaptığımın nedenlerinden biri de bu), kan deveran etmezse midene gitmez, e gitmezse de sindirmezsin. Ne yersen çöker kalır midende. Ayrıca stresliyken sinir içindeyken gerilmişken soda içersin, kola içersin al sana hava, sakız çiğnersin mesela o da hava yutmana neden olur. Hatta vücut durup dururken bile hava yutar fark etmezsin. Neymiş çözüm. Çok mu darlamdın iki dakika yavaşlat hayatı. İki dakika dur. Ya kapıyı kilitle yoga stretching tarzı bir şey yap. Ya durduğun yerde kısa bir nefes çalışması yap, ya da sadece iki dakika kafayı boşlat. Boş boş bak. Ölü balık gibi iki dakika bakmak, saatlerce balon balığı gibi dolanmaktan iyidir.



2. İlaç kullanıyor musun? Bazı ilaçlar şişkinlik yapar.

3. Çok yedin. Git şimdi günah çıkart. Beslenme düzenin düşün pantolonun düğmesini aç, eteğin fermuarını biraz indir. Ve bunu bir daha yapma dostum yksa o beyaz popon yağlana yağlana fok vücuduna döner.



4. Çiğnemeden yuttun. Piton musun sen? Çiğnemeden yutarsan eğer sonunda geyik yutmuş piton yılanı gibi kalırsın çünkü vücut deli gibi hava da yutuyor. Oysa ağızda mekanik öğütmeyi sağlam yaparsan hava yutma olayını da azaltırsın. Özellikle karbonhidratları süper iyi çiğneyeceksin. Yoksa bağırsakların deli oluyor onları sindirene kadar. Benden söylemesi...



5. Pipet. Ne kadar sinsi değil mi? Pipetle sıvı almak hava yutmak için haika bir ortam dostum. Bravo sana.

6. Susuz kaldın. Bravoooooo bravooooo. Heryerde yazıyor en az 2 litre su günde. Hatta yazın 3! Hatta idman yaptığında da.... O Sıvı alnacak. Ha gazlı içecek içmem senin yerinde olsam. Kolaya bilmem neye zaten bulaşmam. Bitki çayı olur su olur daya!

7. Gazlı şeyler yiyorsun. evet. Brokoli mesela. Bildiğin bomba pimi de elinde gelen bir bomba. Lahana mesela elma bile! Dostunu düşmanını iyi tanıyacaksın bu hayatta.

8. Bir sorunumuz var Hüstııııınnnn. Eğer sürekli bir baloncuksan bir doktora git var mı acaba bir şey bir çek ettir bir baktır. Arabanı bakıma devamlı götürüyorsun ama vücudun olmadan onun da bir manası yok. Sen yoksan hiç bir şey yok. O yüzden bakımını yaptıracaksın. Bitti.



Hadi bakalım baloncuklar...
Sevgiyle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder